Behandelingen

PERMANENT BROWS

Wil je tijd en geld besparen doordat je niet iedere dag make-up op hoeft te doen? Of vind je make-up opdoen erg lastig, maar wil je er wel graag verzorgd uitziet? Of ben je erg gevoelig of misschien zelfs allergisch voor veel make-upsoorten? Dan kan permanente make-up uitkomst bieden!

WAT IS PERMANENT MAKE-UP?
Permanente make-up (ook wel PMU genoemd) is het aanbrengen van een soort inkt vlak onder het huidoppervlak. Dit doe ik met een ultradunne naald, die snel op en neer gaat. Op deze manier kan ik jouw wenkbrauwen, lippen of oogleden mooier maken door te accentueren en te corrigeren! De naald is steriel en het product is huidvriendelijk, waardoor permanente make-up veilig én gezond is. Ik ben gediplomeerd specialiste. Mijn specialisatie zorgt dat ik de make-up natuurlijk en subtiel kan aanbrengen, om jouw natuurlijke schoonheid nog beter uit te laten komen.

HOELANG BLIJFT PMU ZITTEN?
Permanente make-up blijft gemiddeld acht maanden tot drie jaar zitten, dit is afhankelijk van je huidtype, nazorg en levensstijl. Na een tijdje vervaagt de kleur. Om het resultaat het allermooist te houden raad ik aan om één keer per jaar een touch-up behandeling doen. Fijn voordeel: deze zijn goedkoper dan nieuwe behandelingen! Wanneer de permanente make-up al langer dan anderhalf jaar niet is bijgewerkt gelden de tarieven voor een nieuwe zetting. Meer informatie over de tarieven vind je hier.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN PERMANENT MAKE-UP?
Permanente make-up kan uitkomst bieden in verschillende situaties. Bijvoorbeeld wanneer je weinig tijd of zin hebt om je make-up te doen, vaak sport, zwemt of naar de sauna gaat, maar er toch verzorgd uit wil zien. Permanente wenkbrauwen kunnen een uitkomst zijn wanneer je geen of dunne wenkbrauwen hebt. Lippigmentatie is aan te raden wanneer je dunne lippen hebt, of lippen met een onduidelijke of oneven liplijn.
Ten slotte is permanente make-up ideaal wanneer je een gevoelige huid hebt of allergisch bent voor gewone make-up.

En, niet onbelangrijk, permanente make-up is er voor vrouwen én mannen!

VERANTWOORD OMGAAN MET JOUW GEZONDHEID
Ondanks dat permanente make-up veilig is en niet schadelijk is voor de huid is het niet altijd een goed idee om een behandeling te ondergaan. Ik vind het belangrijk om te checken of er gezondheidsrisico’s aan de behandeling kleven. Daarom vraag ik mijn klanten om voor iedere behandeling een formulier in te vullen om te achterhalen of er mogelijke problemen kunnen ontstaan. Zo kunnen we daar op een veilige en verantwoordelijke manier mee omgaan. Redenen om niet te behandelen noem je ook wel ‘contra-indicaties’ en een overzicht daarvan vind je op deze pagina.

DE BEHANDELING
De behandeling is een zorgvuldig proces en bestaat uit meerdere onderdelen. Vooraf doen we altijd een intake. Die is om twee redenen belangrijk. Allereerst zodat jij mij kan vertellen wat jouw wensen en doelen zijn. Dan kunnen we samen kijken welke kleuren en welk model we gebruiken voor permanente make-up waar jij blij van wordt. Daarnaast kijken we samen of de permanente make-up gezet kan worden zonder gezondheidsrisico’s. Daarom vraag ik je of je medicijnen gebruikt en of er andere contra-indicaties zijn. Veiligheid voorop! In overleg stellen we een plan op en teken ik het te behandelen gebied voor.

Als jij tevreden bent kunnen we de behandeling doen! Ik doe de behandelingen volgens de SkinQ-methode met de producenten van Swiss Color. Deze werkwijze is bijzonder omdat deze ervoor zorgt dat de kans op littekens bijna nul is. Voor het beste resultaat zijn er meestal twee of drie behandelingen nodig. Dit hangt af van huidtype en soort behandeling.

Na de behandeling is de nazorg erg belangrijk. Als je het behandelde gebied goed verzorgt wordt het resultaat het mooist. Ik vertel je na de behandeling wat je wel en niet moet doen tijdens het genezingsproces. Er zijn verschillende herstelfases. De nabehandeling plannen we na zes tot tien weken. Zodra de huid helemaal genezen is kun je genieten van je nieuwe look.